angst_stoornis - angst voor depressie - angstgevoelens en ademen - burnout en ademen - ademen burnout test - depressie en ademen - emotioneel en ademen - hyperventilatie en ademen - sociaal angst - verdrietig en eenzaam - ademen workshopdag -

Sponsored Links

Sponsored Links

Websites over ademen

Ademen in Balans
Ademen, ademen therapie,
Burnout,depressie,angstgevoelens,
hyperventilatie,pijnbestrijding


 

Ademen.eu
ademen therapie -helpt bij Burnout,
depressie,angstgevoelens,
overspannenheid,stress,enz

 

Regenesis-Therapie

Regenesis-Therapie Natuurgeneeskundige therapie voor fysieke en emotionele problemen

 

Quantum-Academy
Workshops Regenesis en Regenesis Healing.


 

AMAZON.COM
De grootste collectie boeken over
spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling


 

Burnin.nl
Onafhankelijk Kennis-, Informatie- en
Communicatieplatform Stress & Burnout.


 

TIP
innerned.nl
Virtueel tijdschrift over
spiritualiteit, geneeswijzen en
psychologische onderwerpen


 

 Praktijk 'in Balans'

Cursussen, behandelingen en workshops voor bewustwording, persoonlijke groei en zelfontwikkeling

Adem therapie, Integratieve massage en pulsing
Regenesis-Touch, Regenesis-Healing Video begeleiding kinderen

Regenesis Therapie

HOME

Boeken en CD's

Boeken bestellen

Contact

NEI

Quantum Breathing

NLP

 

page balance breathing

Terug naar boeken

 

Stress: wat kan ik er zelf aan doen

 

Stress: wat kan ik er zelf aan doen, van de auteur Frits Koster.
 
ISBN 9056700650
€ 18,95
Uitgeverij Asoka (
http://www.asoka.nl/)


Over de auteur:
Frits Koster (1957) kwam in 1979 in aanraking met de beoefening van inzichtmeditatie. Geïnspireerd door de praktische werkbaarheid van de meditatie maakte hij eind 1982 een reis naar Azië. Tijdens deze reis is Frits ingetreden als boeddhistisch monnik en heeft ruim vijf jaar gemediteerd en gestudeerd in Thailand, Birma, Sri Lanka en Maleisië. In 1988 kwam hij terug naar Nederland. Hij begeleidt sinds die tijd meditatieactiviteiten op verschillende plaatsen in Nederland en Ierland; daarnaast geeft hij lezingen en cursussen over de boeddhistische psychologie.
Frits is inmiddels uitgetreden en woont nu samen met zijn vriendin in een klein dorp in Groningen. Hij werkt op deeltijdbasis in de gezondheidszorg. Daarnaast geeft hij voorlichting, lezingen en cursussen stresshantering en burnoutpreventie in verschillende beroepssectoren en begeleidt op aanvraag ook mensen op individuele basis. Hij is auteur van de boeken 'Bevrijdend inzicht', 'Stress: wat kan ik er zelf aan doen?' en de audio-CD 'Inzichtmeditatie'.

Wil je meer weten over het werk van Frits Koster, bezoek dan zijn website.

Inhoud:
In het boeddhisme bestaat er een mooie parabel over een olifant. In deze parabel stelt de Boeddha zijn leerlingen de volgende vraag: ‘Stel je een groep mensen voor die blind geboren zijn en voor het eerst in hun leven in contact komen met een olifant. Een van deze blinden raakt de staart aan. Hoe zal hij de olifant omschrijven?’ De leerlingen antwoorden dat hij zich de olifant zal voorstellen als een ruw stuk touw. ‘De tweede blinde raakt de slurf aan. Hoe zal hij zich de olifant voorstellen?’ ‘Als een dunne slang’, antwoorden de leerlingen. ‘De derde blinde komt in contact met een dikke olifantenpoot. Wat zal hij denken?’ ‘Hij zal denken dat een olifant een soort bewegende boom is.’ Zo gaat de Boeddha door met het stellen van vragen en trekt dan de volgende conclusie: we formuleren vaak conclusies die gebaseerd zijn op een onvolledig, beperkt beeld dat we van de werkelijkheid hebben.
Het fenomeen stress is in zekere zin vergelijkbaar met de olifant. Meestal belichten we slechts één of twee kanten, terwijl stress een zeer breed en complex verschijnsel is, waarbij veel aspecten een rol spelen. Dit boek heeft als doel het bevorderen van kennis en inzicht in het fenomeen stress en hoe we hier op een wijze manier mee om kunnen (leren) gaan; het is geschreven op een manier die voor iedereen toegankelijk is.

 

Momenteel heeft ruim 10% van de Nederlandse werkbevolking te maken met ernstige burnoutklachten. Moge 'Stress: wat kan ik er zelf aan doen?' bijdragen aan een verlaging van dit hoge percentage.

Doelgroep:


Mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Inzichten en hulp vanuit een andere invalshoek.

.

Beoordeling:
Een zeer interessant en leerzaam boek waarbij het rationele en spirituele goed samen gaan. De delen I t/m IV geven een zeer duidelijk en helder inzicht in de verschillende vormen van stress, stresshantering en het omgaan met stress. De overige delen zijn zeer boeiend, leerzaam en verhelderend. Spirituele inzichten en handvatten zonder zweverig te worden. Kortom een boek dat zeker gelezen moet worden door mensen met stress- en burnoutklachten. Een echte aanrader